salutari din departari

revista celor nici prea-prea, nici foarte-foarte
 
AcasaAcasa  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Interviu cu Marian Vanghelie, 15 mai 2009

In jos 
AutorMesaj
Salutari
Admin


Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

MesajSubiect: Interviu cu Marian Vanghelie, 15 mai 2009   Vin 15 Mai 2009, 03:33

Interviul integral acordat de Marian Vanghelie Ziarului Gândul

de Liliana RUSE, Marian SULTĂNOIU

Preluare de pe site-ul Gandul, 15 mai 2009
- Dacă Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale, veţi candida la şefia partidului?

Nu, am 40 de ani şi mai am de aşteptat, dar voi fi cu mâna pe scaunul preşedintelui, adică voi fi foarte aproape.

- Nu ca să-i trageţi scaunul...

Nu, în sensul pozitiv. Funcţia mea va fi foarte aproape de preşedintele partidului, nu cea de preşedinte, pentru că cred că mai am nişte lucruri de adăugat. Experienţa este şi ea necesară şi mă şi ajută vârsta să nu mă grăbesc.

- Adrian Năstase a anunţat că va candida la şefia PSD, dacă Mircea Geoană câştigă. Ar fi Adrian Năstase ca preşedinte de partid?

Este unul din liderii care poate să conducă partidul. Sunt mai mulţi, Adrian Năstase, Dan Nica, Ilie Sârbu, Cristi Diaconescu, de ce nu Adrian Severin. Am dat o listă. Partidul nostru are foarte mulţi lideri care pot să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului.

- În ipoteza în care Geoană nu câştigă prezidenţialele, este necesar să se facă un congres şi să se aleagă o nouă conducere?

Eu refuz să prevăd această soluţie, pentru că am spus de acum un an – poate unii credeau că o spun pur şi simplu ca să se simtă bine Mircea Geoană -, am spus-o ca un om care sunt apropiat şi de mase şi de oameni, sunt un animal perfect, dacă mă trimiteţi între 10.000 de oameni şi vă spun până la final, după câteva ore, pulsul şi ceea ce am eu de făcut şi ce trebuie făcut, ce vor ei să audă şi ce vor ei să se întâmple.

- Deci nu luaţi cu niciun chip în calcul ideea că Geoană va pierde?

Nu. Traian Băsescu a pierdut. Singura şansă ca PD-L să mai aibă preşedintele României este să se retragă Traian Băsescu şi să pună un candidat surpriză. Traian Băsescu ne ajută că va candidatul PD-L.

- Dl. Miron Mitrea a spus, într-o postare pe blog, referindu-se la excluderea lui Mădălin Voicu din PSD, că este „ultima ispravă a acestor băieţi destoinici care au pus mâna pe partid”. Vă regăsiţi în descrierea aceasta?

Nu ştiu, cred Miron Mitrea este unul dintre cei 600.000 de membri. Despre el vorbiţi, că mai avem doi Mitrea în partid şi nu ştiu la care dintre ei vă referiţi.

- La fostul secretar general, fost ministru al Transporturilor...

De obicei, când vorbeşti de foşti, să vorbim cu plăcere. E un joc (al lui Mitrea – n.red.) pe care nu-l înţelege nimeni şi cred că sunt momente în care nici dânsul nu cred că-l înţelege. După o anumită vârstă – nici nu ştiu exact câţi ani are –, poate că e permis.

- Revenind la cazul lui Mădălin Voicu, putem trage concluzia că sunteţi un fel de gâde în PSD. Dl. Voicu e ultimul pe care l-aşi descăpăţânat. Aceste acţiuni vin din proprie iniţiativă sau nişte comenzi, chiar şi din partea d-lui Geoană?

Puneţi-mă o dată la încercare, dacă vreţi! Nu pot să vorbesc eu despre mine, dar vă spun că e foarte complicat să-mi dea cineva comenzi. Sunt atât de matur şi de echilibrat când vreau, încât e foarte complicat să preiau comenzi, dacă eu nu cred în anumite lucruri. Nu fac decât ceea ce cred. Nu eu am avut o problemă, eu am avut şi am o relaţie destul de bună cu Mădălin. L-am sunat cu două săptămâni înainte şi l-am rugat „Măi, Mădăline, încetează, că nu mai merg lucrurile astea!”. M-am dus la Giurgiu nu că lucrurile mergeau bine, ci că erau probleme. Pe fond, eu nu aveam cum, după ce m-am chinuit să strâng organizaţia şi s-o unesc ca să ne batem în campanie, să fiu împotriva ei la asemenea lucruri, în care, săptămânal, cei de la organizaţia municipală îmi trimitea câte un CD despre ce spune Mădălin la televiziunile locale despre ei. Este organizaţia municipală care l-a ajutat să iasă deputat. Nu merg astea la infinit! Poţi să ai o supărare şi eu mai ironizez. Eu sunt cel care am avut anumite puncte de vedere asupra conducerii partidului şi o să am întotdeauna, dar nu mergem la infinit cu toată lumea. Nu toţi pot fi proşti. Proşti, proşti, da’ mulţi!

- Deci nu aveţi un spate în toate aceste întreprinderi?

Nu am un spate, sunt normal. Mă adaptez conform logicii.

- Dl. Geoană ne spunea că dânsul, în principiu, e „mai iertăcios”. Dacă îl iartă pe Mădălin Voicu, în ce situaţie vă pune?

Şi dl. preşedinte Mircea Geoană nu poate să ierte, pentru că partidul ăsta nu e proprietatea dânsului. Dl. preşedinte Geoană trebuie să parcurgă etapele statutare. Dl. Geoană va asista la ceea ce se va întâmpla conform statutului, dacă dl. Mădălin depune contestaţie. Vom vedea ce se spune acolo, sunt nişte majorităţi şi dl. Geoană trebuie să se conformeze. Şi în BPN, dacă supune la vot dl. Geoană, e greu să ridic eu mâna dacă îmi spune cineva să ridic mâna într-un anumit fel. Mă adaptez în funcţie de ceea ce cred.

- Dl. Ion Iliescu a spus că sunteţi comunist, dacă nu chiar mai mult, având în vedere că aţi exclus un om în contumacie.

Eu n-am apucat să mă uit la perioada aceea şi n-o cunosc foarte bine, de aceea nu am înţeles foarte bine şi nu am avut de ce să mă supăr, că, necunoscând foarte bine cum a fost în perioada aia, n-am înţeles bine. De multe ori, sub formă de respect pentru calitatea pe care o are dl. preşedinte Iliescu, e bine aşa, şi pentru sănătate să te faci că unele lucruri nu le înţelegi.

- Nu văd temeţi că o să vă faceţi cam mulţi duşmani?

Asta e mai greu, să mă tem, pe cuvânt. De multe ori, Dumnezeu e singurul care poate stabili echilibrul, mai mult decât putem crede noi că îl stabilim. Mi-am propus de multe ori să fiu calculat şi, de multe ori, când sunt calculat şi nu iau deciziile la timpul potrivit, constat că decizia pe care trebuia să o iau acum şi am luat-o peste şase luni era mai bine dacă o luam atunci. Când e o decizie – poate nu perfectă – e bine că o iei. Sunt adeptul că deciziile trebuie luate atunci când e momentul. Analizele prea echilibrate ne-au dus de multe ori pe noi, pe PSD, într-o altă latură. Atât de mult le-am analizat şi Traian Băsescu, singur, brownian, a luat nişte decizii care i-au fost favorabile lui, nicidecum PSD, cu toţi profesioniştii pe care îi aveam în partid.

- Daţi-ne nişte exemple de hotătâri browniene ale lui Băsescu.

Sunt destule. O hotărâre browniană de dată mai recentă este asta cu codurile. „Eu vreau codurile până pe 15 mai!”. Se poate, nu se poate...

- PSD vine acum la ceea ce spunea Traian Băsescu şi oferă, prin dl. Viorel Hrebenciuc, posibilitatea adoptării rapide a codurilor, prin asumarea răspunderii guvernului.

Îi oferă PSD, partidul în ansamblu, o decizie prin care să nu mai poată să mintă populaţia, în care să nu îi mai permitem să nu arunce codurile într-o anumită formă, după cum vrea el, cu care societatea civilă nu este de acord. Noi ar fi trebuit, logic, să nu fim de acord cu ele şi dl. preşedinte să apară la televizor şi să spună „PSD, un partid comunist, un partid care vrea să-şi menţină oamenii care au probleme cu dosare penale, nu este de acord”. Nu, am mers pe aceeaşi procedură ca a lui. Noi suntem de acord şi le votăm cum vrea Traian Băsescu. Dar, dacă după raportul de ţară, vom rămâne fără banii de UE, înseamnă că avem o problemă cu Traian Băsescu. Vrem să ştim cine răspunde. PSD nu se mai opune. Dacă i-au dat un vot de încredere românii, să-l lăsăm să ducă până la final ca, la finalul finalului, să vedem ce spun românii!

- Până unde va merge această alianţă cu PD-L? Mai rămâneţi la guvernare şi după alegerile prezidenţiale?

Eu am fost împotriva acestei alianţe. Acum, intrând în mecanismul problemelor cu care se confruntă guvernul, fiind şi la nivel naţional în coaliţie săptămânal, nu ne putem pemite, gândind pentru echilibru şi stabilitate în România, în acest moment să plecăm. Votul, aşa cum a fost dat de români, este de aşa manieră că ţara trebuie guvernată şi trebuie condusă, până când, într-un fel sau altul, se va reuşi să se creeze un alt tip de stabilitate. În momentul de faţă, cu un Traian Băsescu preşedinte care n-a dus niciodată spre echilibru, ci totul a dus spre dezechilibru, eu cred că o parte din PD-L şi o parte din PSD care sunt în guvern ar trebui să se oprească din sistemul politic şi să vizualizăm cum putem trece de această etapă, de această criză.

- Credeţi că, după prezidenţiale, indiferent de rezultat, vom avea o modificare a formulei de guvernare?

- Nu ştiu ce să vă spun acum. Dacă există o comunicare logică şi se discută strict din punct de vedere profesional, poate să nu fie cazul. După alegerile prezidenţiale, sunt sigur că vom avea un preşedinte care va da un concurs logic unui guvern şi nu preşedinte care vrea să conducă guvernul.

- Aceasta fiind situaţia de faţă?

- Aceasta fiind situaţia de faţă. Şi atunci, atât miniştrii PSD cât şi miniştrii care vor proveni din celălat partid, dacă vor reuşi să creeze o stabilitate în România, eu cred că e şi rolul preşedintelui – Mircea Geoană – ca să creeze acest confort. Câştigarea alegerilor prezidenţiale nu va putea să schimbe o stabilitate foarte mare în Parlament şi avem nevoie de o stabilite, având în vedere că vom lua nişte hotărâri nu neapărat plăcute şi populare.

- Din ce spuneţi acum rezultă că nu veţi mai putea guverna cu Traian Băsescu la Cotroceni, încă un mandat.

Nu, spun că nu guvernăm normal cu Băsescu, nu că nu mai putem guverna. Au observat asta şi românii, aţi văzut în sondaje – Traian Băsescu conduce singur şi îi place acest lucru. Eu pot spune că Emil Boc – ne întâlnim săptămânal – este un om de calitate. Şi bănuiesc că nu Emil Boc îl pune pe Băsescu să schimbe unele hotărâri. În consecinţă, e logic să cred că sunt oameni de bună credinţă şi în PD-L.

- Vă vedeţi într-un tandem cu preşedintele PSD? Geoană preşedinte, Vanghelie premier?

Acum nu mă văd. Dar peste zece ani mă văd în orice poziţie. Luaţi-mă în calcul atunci. Acum nu mă grăbesc. Dar în acest interval, uitându-vă pe harta României, puteţi fi sigur că pot ocupa orice tip de poziţie. Acum nu?

- În toţi aceşti 10 ani rămâneţi la sectorul 5 sau mergeţi mai departe, la faza pe Capitală?

Vedem ce ne oferă viaţa. Care este soluţia cea mai bună. Pot să nu merg nici acolo, nici acolo.
Pot rămâne în structura de partid să iau nişte decizii

(urmare in mesajul urmator)


Ultima editare efectuata de catre Salutari in Vin 15 Mai 2009, 05:26, editata de 2 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://salutaridindepartari.forumz.ro
Salutari
Admin


Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

MesajSubiect: Re: Interviu cu Marian Vanghelie, 15 mai 2009   Vin 15 Mai 2009, 03:33

(continuare di mesajul anterior)

- Spuneaţi că veţi rămâne foarte aproape de scaunul preşedintelui...

... Ca funcţie...

- Ca funcţie, ca poziţie în partid. Aţi fost omul lui Dan Ioan Popescu şi l-aţi executat; aţi fost omul lui Sorin Oprescu şi l-aţi făcut să plece din organizaţie; acum sunteţi omul lui Mircea Geoană. La ce trebuie să se aştepte Geoană din partea dumneavoastră?

Nu, nu sună bine! Eu sunt omul lui Marian Vanghelie, da?! Am colaborat cu Dan Ioan Popescu 12 ani şi am tot respectul vizavi de pregătirea lui profesională şi politică, şi am învăţat foarte multe de la el. Am avut foarte multe puncte de vedere împotriva unor hotărâri ale lui DIP, chiar în plenul şedinţelor. Eram printre puţinii care spuneam lucrurilor pe nume, în şedinţă. Lui DIP, care era DIP-ul greu. Mi-a plăcut de el ca lider. Ştia să se adapteze oriunde şi oricând. Dacă nu se încurcau lucrurile şi avea un pic mai multă abilitate, cred că putea fi omul care ar fi condus România foarte bine, nu prost.
Am avut o relaţie cu Sorin Oprescu foarte apropiată. Am colaborat foarte bine şi l-am şi ajutat să devină preşedinte. Aş fi putut fi eu în locul lui. Unii din partid mi-au spus „Candidează tu. Sorin nu e bun, nu poate”. Dar Sorin era prietenul meu şi nu, era profesor universitar, iar eu nu-i puteam deveni şef peste trei zile sau peste două ore, doar aşa că am decis eu. Am spus: „merg în echipă, Sorin va fi preşedinte, iar eu preşedinte executiv”. Până când s-au încurcat lucrurile. Am spus atunci că Sorin nu este bun pentru Capitală. O spun şi acum: nu este bun pentru Capitală. Aţi văzut că nu-l atac pentru că rolul unui câştigător este să-i dai o perioadă de graţie. Dar nu este bun pentru Bucureşti. Lucrurile sunt încurcate, el nu înţelege ce se-ntâmplă în administraţia locală, nu are calităţile care l-ar putea face să se adapteze de la gunoaie la protecţia copilului, de la protecţie la spitale, de la spitale la bătrâni, şi aşa mai departe. Nu are calităţile de a colabora cu zeci şi sute şi mii de oameni. Este Sorin Oprescu, simpatic, plăcut şi aşa va rămâne pentru toată lumea.

- Dar l-aţi executat.

Eu nu am vrut să-l decapitez pe Oprescu. Mi-am spus doar un punct de vedere. Am anunţat că eu, într-o campanie electorală cu Oprescu nu mai particip. Ca să muncesc pentru o idee în care nu cred, nu se poate. El a avut ambiţiile lui personale, aşa a fost viaţa. A fost bine, a fost rău, nu-mi dau seama. Dar, atenţie, nu am fost omul lui Sorin Oprescu. Eu eram în partid, când a venit Oprescu. Eu l-am ajutat pe el, iar el m-a ajutat pe mine. Şi dacă astăzi, sunt primar, după nouă ani de zile, sunt şi pentru că Sorin Oprescu m-a ajutat într-o perioadă complicată, când alţii poate nu mă voiau. N-am cum să nu recunosc lucrurile astea. Dar, doar pentru simplu motiv că cineva te ajută, n-ai cum să dai, la infinit, cecuri în alb şi pe lucruri majore. Acesta este punctul meu de vedere. Dacă mă-ntrebaţi de Mircea Geoană, am parcurs mai multe etape, şi sunt sigur că vom mai parcurge. Am avut puncte de vedere divergente faţă de Geoană, comparativ cu toţi liderii de care mi-aţi spus. M-a acceptat cu bune şi cu rele. Şi nu m-a acceptat pentru că este îndrăgostit de mine. Dar este un om politic şi vrea să meargă mai departe. Nu sunt 10 oameni ca Vanghelie în partid.

- Deci se foloseşte Geoană de dumneavoastră.

Toţi ne folosim unul de altul, şi încercăm s-o facem într-un stil corect. Dacă vreţi să fiu lipsit de modestie, nu sunt cinci oameni în România ca Vanghelie. Acolo unde sunt eu bun!

- Ce aveţi dumneavoastră în plus?!

Am nişte calităţi: de conducător, de organizator, de manager. Sunt nişte calităţi pe care ţi le dă Dumnezeu. Poţi să citeşti în diverse „almanahe”, ca să mai fac o glumă, şi nu le regăseşti. Chiar dacă vin eu obosit şi mai greşesc şi mai pronunţ cuvintele într-un fel sau altul, contează mai puţin. În România, avem foarte mulţi oameni care vin, dorm până la trei, pe la şapte apar la tv, mai se duc şi beau un whisky, apoi se duc acasă pe la nouă-zece, fie lângă soţie, fie lângă cine poate, dacă nu are soţie.

Eu, de la 15 ani am muncit, în felul meu, cum am crezut. Nu m-a ajutat nimeni, am avut funcţii politice de la 18 ani, am condus câteva societăţi comerciale, lucrurile mi-au mers bine, n-am venit în politică precum un fomist, ca să fac bani din politică. Din acest punct de vedere, sunt vaccinat, n-am nici cea mai mică problemă. Cred că am calitatea, aşa cum am făcut-o la Bucureşti, dar am s-o fac şi la Ilfov şi la Giurgiu, să pun oamenii, acolo unde trebuie, omul cel mai pregătit. Pot să fac asta şi să şi respect pregătirea omului respectiv. Cu cât are o anumită pregătire, ştiu să-l aduc în echipă, alături de mine. Calitatea unui lider puternic este aceea de a-şi aduce aproape oameni cât mai puternici. N-am nevoie de maimuţoi lângă mine, ca să mă aplaude. Eu cred că mă aplaudă lumea natural. Duceţi-mă unde vreţi – la mall, mâine -, cu încă alţi cinci politicieni de unde vreţi. Iar dumneavoastră ne daţi note. Duceţi-mă pe o scenă...

- Acesta era testul pe care îl propunea Traian Băsescu pentru tinerii politicieni. Testul mulţimii...

Vreau să vă spun că Traian Băsescu este unul dintre puţinii lideri ai României concreţi. Dar, din păcate, are foarte multe defecte. Dacă nu avea defecte – şi nu vreau să le nominalizez, pentru că nu am eu calitatea asta – Băsescu era un lider autentic. Eu nu pot să nu recunosc anumite lucruri. În România, mâna cu oamenii nu ştiu să dea decât Traian Băsescu şi Ion Iliescu. Sau Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Apoi urmează alte categorii care nu înţeleg mecanimul ăsta foarte bine.

- Apropo de greşelile pe care le-aţi făcut, de oboseală sau din alte motive... Aţi intrat în vizorul ANI pentru nişte inadvertenţe apărute în declaraţia de avere. A fost o greşeală sau... o intenţie.

Păi ce intenţie să fie de la 35 de mii de RON la 350 de mii de RON?! Ce intenţie, că am 15 declaraţii. Nu putea fi decât pe una singură, o greşeală. Nu poate fi intenţie. Ăsta e un joc de doi bani. Nu vizavi de persoana lui Vanghelie. E un joc micuţ pe care îl fac nişte oameni micuţi. Un joc politic mizerabil. Sunt foarte informat asupra acestui joc mizerabil şi le transmit celor care îl fac, că mă gândesc foarte bine – am momente când vreau să fiu echilibrat – cum s-o pun în practică această experienţă pe care o am şi aceste informaţii pe care le am. Mă mai gândesc, dar le transmit că sunt foarte informat. Şi în momentul în care mă voi decide – după o perioadă foarte scurtă – cred că o să-i ia transpiraţia pe şira spinării. Pe cuvânt. Vorbim despre cei de pe la ANI şi despre cei de la instituţiile astea care se joacă cu bau-baul către anumiţi politicieni. Nu mai ne e frică la niciunul dintre noi.

- Vă puteţi justifica banii până la ultimul bănuţ?

Dacă vă uitaţi atent, la mine nu este nicio fluctuaţie. Eu am fost cel care, atunci când mi s-a deschis primul dosar, când nici nu existau declaraţii de avere scrise, am spus declaraţia mea în conferinţă de presă. Există caseta. Nu m-a întrebat nimeni. Eu n-am venit în politică ca un intelectual, care scria cărţi şi nu avea doi lei acasă, iar dintr-odată m-am trezit cu nişte bani. Eu am prieteni la PD-L şi la PNL care cumpărau marfă de la mine când eram om de afaceri. N-am venit dintr-un domeniu unde nu ştiam ce se-ntâmplă cu banii.

Eu pot să vă spun ceea ce nu ştiţi. În baza adreselor primite, vă pot spune că de un an şi jumătate tot se uită DNA la mine cum arăt. Acum a venit campania, dă bine... Le transmit încă o dată celor de la ANI că sunt mult mai bine informat decât sunt ei organizaţi şi încearcă să facă prostiile astea înaintea raportului de ţară, puşi de alţii din România. Şi mă opresc aici...

- Aţi spus că nu sunt cinci oameni politici ca dumneavoastră în ţară... Hai 10. Partidul cum vă apreciază? Cât de influent sunteţi acum, în PSD?

Nu pot să vorbesc eu despre mine. Întrebaţi-i pe colegii mei. Mergeţi la Iaşi, la Cluj, făceţi un sondaj de opinie dacă vreţi să vă convingeţi!

- Dumneavoastră cine credeţi că este cel mai influent, acum, din PSD?

Nu cred că există o persoană, cea mai influentă, şi asta e foarte bine! Suntem un colectiv în care fiecare suntem apreciaţi pentru anumite bactivităţi, iar împreună facem o echipă.

- Rolul lui Mircea Geoană care e? Acela de a fi presat, aşa cum spune Mirin Mitrea, de un grup de interese? Ce face Mircea Geoană ca preşedinte de partid? Cât de independent e?

Mircea Geoană face ceea ce n-aş avea eu calitatea să fac, adică nu-l presează pe Mitrea.

- Dacă aţi fi dumneavoastră preşedinte, l-aţi da afară?

Nu ştiu dacă l-aş da afară. Dar l-aş presa un pic.

- În ce sens?

Dânsul mă va înţelege când va citi articolul. Este un mesaj popular pentru dânsul.

- În urma căruia ar trebui să tacă?

Păi eu nu sunt preşedinte de partid. Mai urmează să ajung preşedinte, apoi cred că va şi tăcea. Şi vreau să vă mai spun un lucru. Mă pot duce cu Miron Mitrea în orice colegiu vrea şi iau mai multe voturi şi în interiorul partidului şi în exteriorul său.

- Şi dacă mergeţi cu Mircea Geoană?

Ştiţi ce se-tâmplă?! Eu sunt un om care am puncte de vedere. Într-un anume context, trebuie să ne şi respectăm. Şi raportat la nişte funcţii, trebuie să existe şi un anumit respect. Eu nu pot să lucrez cu un om dacă nu-l respect. Poţi să te superi pe un om... Sunt mai răutăcios cu Miron Mitrea pentru că eu l-am ajutat foarte mult din punctul meu de vedere, ca om, şi în interiorul partidului şi el nu mi-a dovedit că are astfel de calităţi. Din acest punct de vedere sunt dezamăgit. Ca să vă spun un secret, eu am venit cu Miron Mitrea în partid şi am crezut foarte mult în el. Iar modul lui de a face politică s-ar putea să nu-l înţeleg eu. Pe cuvânt c-am să caut nişte consultanţi şi din România şi din afară, ca să-mi traducă ce spune. El nu face altceva decât să fie puţin mai haotic decât Sorin Oprescu. Poate că de la o anumită vârstă...

- Nu ne-aţi spus cine e cel mai influent om din PSD dar poate ne spuneţi cine este cel mai puternic om din partid.

Logic e să fie preşedintele partidului.

- Dar este?

Este, pentru că aşa e viaţa.

- Dar Marian Vanghelie nu este puternic? V-aţi asumat o răspundere foarte mare. Sunteţi peste tot acasă, ca să folosesc un slogan rapidist - la Ilfov, la Giurgiu, în vest, în est, la 1 mai, la Romexpo... Mai puteţi?

Asta este una dintre calităţile mele...

- Deci sunteţi puternic...

Da, dar nu cel mai puternic.

- Cât mai aveţi până veţi ajunge cel mai puternic?

Peste 10 ani voi fi cel mai puternic în România, vă asigur! C-or fi 11, c-or fi opt... Cum o vrea Dumnezeu.

- Şi cel mai puternic ce înseamnă? Preşedinte, prim-ministru?

Nu ştiu. Când voi ajunge cel mai puternic vă voi chema şi am să vă explic atunci exact ce simt şi ce înseamnă. Şi cum cred eu că trebuie să se comporte un om puternic.

- Revin la o întrebare mai veche, la care n-aţi vrut să răspundeţi la vremea ei, considerând-o tendenţioasă, şi nu ştiu de ce... Şi totuşi, care este cartea de căpătâi a lui Marian Vanghelie?

„Amintiri din copilărie” de Ion Creangă.

- Vedeţi ce simplu era...

Acum mi-a plăcut atmosfera şi din cauza asta am răspuns...

- Şi ca ultimă întrebare: peste cei zece ani, veţi candida la preşedinţia României?

Nu te poţi pronunţa că vrei să candidezi, pentru că nu candidezi de unul singur. Nu îţi propune soţia acasă „măi, mâine vreau să te văd la tv că ţi-ai propus să candidezi la preşedinţia ţării”.

- Au mai fost cazuri. Pe unii i-au împins soacrele.

Să ştiţi că eu sunt şef şi acasă, din păcate. Fac parte din categoria liderilor adevăraţi - aşa cred eu despre, şi trebuie să am o părere bună despre mine -, şi ştiu când să cedez acasă şi când să am un punct de vedere. O candidatură la o funcţie aşa de înaltă nu poate apărea decât dacă te susţine, în ansamblu, un partid puternic. Ca să nu cădem în penibil.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://salutaridindepartari.forumz.ro
 
Interviu cu Marian Vanghelie, 15 mai 2009
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
salutari din departari :: Subiecte vechi :: Subiecte care nu si-au gasit, inca, un loc al lor-
Mergi direct la: