salutari din departari

revista celor nici prea-prea, nici foarte-foarte
 
AcasaAcasa  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Dar pe noi ne întrebaţi ce ne place, cretinilor?

In jos 
AutorMesaj
Salutari
Admin


Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

MesajSubiect: Dar pe noi ne întrebaţi ce ne place, cretinilor?   Sam 04 Apr 2009, 06:04

Dar pe noi ne întrebaţi ce ne place, cretinilor?

Răzvan Exarhu


Evenimentul Zilei, Sâmbătă, 4 Aprilie 2009


Răzvan Exarhu: "După atâtea revoluţii merităm dreptul de a alege măcar ce bec vrem să folosim."

Aş vrea să nu mă oblige o conspiraţie industrială să am lumină chioară şi rece în casă. Şi să nu mă dreseze să mă bucur ca un lovit de tren că economisesc bănuţi în timp ce-mi distrug viaţa, la lumina de rahat a acestor salvatoare becuri economice. Iată un nou studiu de caz de marketing mizerabil. Sanchi, e criză, deci îi convingem pe idioţi să cumpere becuri de 10-30 de ori mai scumpe, cu o lumină de 1.000.000 de ori mai depresivă şi le şi explicăm că au şansa de a economisi 13 euro, plus superoferta de a salva planeta. Iar dacă se întâmplă să nu-i convingem, avem şi varianta să-i forţăm.

În general, specia umană pare predispusă să preia cu bucurie microbii care o îmbolnăvesc la cap. Teoretic, din septembrie 2009, vor dispărea treptat din magazine becurile cu filament, numite cu incandescenţă, deşi în Europa bolnavă de nervi termenul-limită al acestei imbecilităţi este 2012. Noi, cultivatorii de gropi, suntem foarte trendy, în schimb. Chiar dacă riscăm să îmbolnăvim de tot moralul populaţiei, şi aşa suficient de scoasă din minţi. Pentru că „becurile economice se pretează foarte bine în clădirile comerciale, magazine, fabrici, clădiri de birouri. Lumina produsă are o intensitate de 3 ori mai mare decât cea a becurilor incandescente.

Becurile incandescente au avantajul de a produce o lumină mai caldă, mai plăcută, sunt în măsură să creeze atmosferă romantică, intimă, de relaxare. Becurile fluorescente, aşa cum ne spune chiar şi numele acestora, produc o lumină verde-albastră care este rece şi neplăcută. Designerii de interior evită să foloseasca becurile economice în locuinţe, mai ales în camerele unde avem nevoie de lumină de atmosferă, cum ar fi dormitorul sau livingul” (sursa: www.4interior.ro ). Dar ce te faci cu lupta împotriva tuturor kestiilor, care ne obligă să acceptăm că unii pot să ardă cărbune şi păcură, dar noi trebuie să ne schimbăm becurile şi atitudinea ca să ajungem albaştri şi trişti. Noi greşim, când vrem să aprindem lumina, de fapt. Ne scuzaţi. Comisia asta europeană o fi formată din nevăzători?

Cu ce drept poate ea să transforme lumea într-o secţie de miliţie? Pentru că aşa va arăta lumina din casele noastre, în cazul în care toată această enormitate nu o fi o campanie subtilă de PR pentru redresarea vânzărior de becuri. Pe urmă, apar activiştii fără respect pentru opţiunile celorlalţi şi promovează entuziast: „Campania pentru utilizarea becurilor ecologice. Becurile ecologice consuma mai putin, rezista mai mult, dar dau lumina mai slabă. Mai mult decât atît ele costă şi mai mult decât clasicele becuri. Becurile fluorescente sunt economice deoarece consumă de 4-5 ori mai puţină energie şi au viaţa de 7 ori mai lungă. Becurile incandescente sunt extrem de ineficiente şi trebuie schimbate cu cele fluorescente. Folosiţi becuri economice, care au clasa energetică A, şi nu lăsaţi lumina aprinsă dacă nu e necesar. Dacă aveţi întrebări, sunaţi-ne“, scrie pe www.ecosemnal.ro.

Păi, fiţi drăguţi, vă sun de exemplu de la Castelul Peleş, avem şi noi nişte candelabre şi corpuri de iluminat preţioase, iar becurile astea economice nu se prea potrivesc cu nimic. Unde să vi le trimitem? Doamne, cum au să pocească ăştia toată frumuseţea lumii cu fundamentalismul ăsta fals ecologist. Am căutat şi nişte păreri de la consumatori. Uite cum scriu utilizatorii pe site-ul Realitatea TV:

Unchiul Sam - Am pus în toată casa becuri economice. Le-am schimbat după un an. Erau aşa de economice că trebuia să aprind totul în casă ca să am lumină normală. Sunt chioare şi pe măsură ce trece timpul sunt tot mai chioare.

Florin G - Marea majoritate a celor «economice» sunt economice şi la cantitatea de lumină furnizată. Mai precis sunt chioare. Şi deranjante la ochi, fiind «pâlpâitoare», ca ecranele TV, insesizabil direct, dar ia mişcă mâna cu degetele răsfirate în faţa unui bec din ăsta şi ai să vezi efectul stroboscopic”. Obsesia pentru economisit este una care animalizează publicul cu puţin discernământ. Nici nu mai contează ce pierdem atunci când pare că şi câştigăm ceva ce nu ne face mai fericiţi. Nordicii au programe speciale de combătut depresia datorată luminii de iarnă, slabă şi puţină. Îşi pun în case lămpi cu becuri speciale şi o lumină caldă. Poate că într-o bună zi au să interzică şi fumatul, pentru că aşa consideră membrii unei comisii de conţopişti fără creier că e democratic. Măcar animalul de Ceauşescu stingea direct lumina, ca în orice dictatură cinstită. Cu europenii e puţin mai pervers. Hai că mă duc să-mi sting farurile de la maşină. Nici o masă fără peşte oceanic şi becuri economice! A, şi să nu uit: Huuooo!"
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://salutaridindepartari.forumz.ro
 
Dar pe noi ne întrebaţi ce ne place, cretinilor?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
salutari din departari :: Subiecte vechi :: Subiecte care nu si-au gasit, inca, un loc al lor-
Mergi direct la: